4 Måder Din Hud Kan Fortælle Dig om Din Krop!

Desire Skincare Hudpleje Koncept - 4 Måder Din Hud Kan Fortælle Om Din Krop

4 Måder Din Hud Kan Fortælle Dig om Din Krop!

Som det yderste lag kan huden med fordel informere dig om hvilke sundhedsproblemer din krop døjer med. Dette skyldes, at huden kan reagere på et indvendig problem, du nødvendigvis ikke har stødet på endnu. Fra misfarvning af huden til pludselig fremtræden af flere akne. Afhængig af symptomernes alvor, kan det være en markør for sygdom. Derfor er samspillet mellem dig og din hud vigtigt, da det kan være et tegn på en sygdom, som er værd for dig at vide og være forberedt på.

Det kan være, at du måske ikke er bevidst over hvad din krop fortæller dig. For din hud kan nemlig vise dig symptomer, som du måske har overset eller slet ikke er klar over! Vi fortæller dig her 4 måder/områder på kroppens hud du burde være opmærksomt på.

1. Udslæt

Generelt forekommer udslæt på grund af en allergisk reaktion i kroppen. En udslæt på nakken eller rundt om armen i mørke farver kan dog være tegn på diabetes eller en øgning i diabetespatientens krop. Udslæt kan også være et tegn på tidligere stadie af kræft som mavekræft eller leverkræft.

Desire Skincare Hudpleje Koncept - 4 Måder Din Hud Kan Fortælle Om Din Krop -Udslæt

2. Akne

Bumser og akne der forekommer under pubertet er en naturlig ting. Men du skal være opmærksom på akne der vises langs bunden af ansigtet eller kæbelinjen, fordi akne spredning i denne tilstand kunne være et tegn på ovariesyndrom. Og det kan forårsage ændringer i din vægt og fortynding af håret.

 

3. Ændringer i hudfarve

Du bør være særdeles opmærksom på en pludselige misfarvning af din hud. Hudfarve, som bliver til mørkere nuancer, kan være et tegn på problemer i kroppens jernmetabolisme. Hvis huden bliver gul kan det være et tegn på leversygdomme. Mens mørkningen af huden, i hudens folder, som ikke er normal, er et tegn på hormonelle sygdomme. Det kan være Addison’s sygdom, også kendt som binyrebarksvikt og hypokortisolisme, hvilke er langvarige endokrine lidelse, hvor binyrerne ikke producerer nok steroidhormoner.

Desire Skincare Hudpleje Koncept - 4 Måder Din Hud Kan Fortælle Om Din Krop -Misfarvning

4. Tør hud

Højt blodtryk og nyreproblemer kan fjerne din fugten fra huden. Som følge heraf kan huden blive meget tør og virke kløende. Det findes en autoimmun sygdom kaldet systemisk sklerose der gør huden hård og hævet.

På den anden side, hvis huden er meget delikat og skrøbelig kan det være et symptom på en sjælden sygdom, som går ind og angriber bindevævet i huden. Dette heder Cutis Laxa. Cutis laxa er en gruppe af sjældne bindevævssygdomme, hvor huden bliver uelastisk og hænger løst i folder. Denne tilstand kan være et tegn på blodkræft.

 

Pas godt på dig selv

Har du i perioder oplevet en af de 4 symptomer, kan det være en god ide at tjekke efter hos lægen. Hvis det er tilbagevende symptomer eller, at det opstår i et større omfang skal du straks kontakte din læge. Kan du ikke få fat på din læge så overvej stærkt lægevagten i din kommune. Undervurder ikke forstyrrelser i huden!

Husk ducer altid velkommen til at skrive til os. Vi har gratis konsultation til de fleste behandlinger!

Har du spørgsmål om din hud i anledning af en behandling?

Kontakt os